Ik ben Marlies, 38 jaar en woon met mijn vriend Hugo in Utrecht. Hij is de trotse vader van een 15-jarige dochter die we met veel liefde zien opgroeien. We hopen daarnaast op kinderen van ons samen, maar dat is ons nog niet gegeven. 

 

Tot mijn dertigste geloofde ik dat mannen altijd wel seks willen. Dat alleen vrouwen seks afwijzen omdat ze geen zin hebben. De eerste keer dat dat niet waar bleek, stond mijn wereld even op z'n kop. Eerlijk, ik reageerde niet zo best. Op de een of andere manier kwam gelijk in mij op dat het aan mij lag, hij vond me niet meer aantrekkelijk of had een ander... Dit was het begin van het einde. Lekker dramatisch. En ik ging op de bank slapen.

Dat was ook het moment dat ik meer op onderzoek ben uitgegaan naar hoe 'seks nou echt werkt'. Er ging een wereld voor me open ;-)  Daarbij viel me op dat het nog steeds vooral gaat over mannen die seks willen en vrouwen die niet in de stemming komen. Er zijn genoeg mannen voor wie de context belangrijk is of bij wie de behoefte minder groot is of wordt naarmate ze ouder worden. En er zijn genoeg vrouwen die graag seks hebben en snel zin hebben.

 

Helaas heb ik ook gezien hoeveel vrouwen hier in stilte mee worstelen. En hoe moeilijk het voor velen is om om te gaan met gebrek aan seks, de strijd die hierover in een relatie kan ontstaan en de deuk die dit in het (zelf)vertrouwen kan slaan. Soms helpt meer kennis, maar vaak is er al te veel gebeurd. Dan is er iets meer nodig om het plezier weer terug te brengen. Wanneer ik met hen mag werken, gebeuren er bijzondere dingen. Ze bloeien zelf weer op. Hervinden hun sensualiteit. Én na een paar weken merken ze een verandering in hun relatie. Vaak komt er weer meer seks. Vrijwel altijd is er meer plezier en genot.

 

Ik werk inmiddels 17 jaar bij de marktleider in scholing voor psychologen. Ik heb altijd interesse gehad in de psychologie en hoe mensen en relaties 'werken'. Uiteraard heb ik een NOBCO-erkende coachopleiding gevolgd. Mijn opleidingsachtergrond ligt daarnaast in de verpleegkunde, bedrijfskunde en verandermanagement, waardoor ik kan zorgen dat je de gewenste verandering ook echt bereikt. 

Een paar leuke weetjes over mij:

  • Ik spreek een aardig woordje Portugees met mijn schoonfamilie.
    Mijn favoriet is ‘Bom apetite’ omdat dat altijd gevolgd wordt door iets superlekkers!
  • In de zon op een, warm of koud, strand ben ik direct blij
  • Alle liedjes van Acda en de Munnik zing ik uit volle borst mee
  • Goede tijden, slechte tijden kijk ik al zo lang ik me kan herinneren, op de basisschool speelde ik het zelfs na met een vriendinnetje
  • Soms erger ik me kapot als er weer een film of boek eindigt met een vrouwelijke hoofdpersoon die een partner heeft gevonden, alsof dat nog steeds ons heilige doel is
  • Sinds een paar jaar weet ik verrassend veel over auto’s en de formule 1, 3x raden wie daar fan van is ;-)